Mavi Yeşil Yumurta Satarak Para Kazanma
Mavi Yeşil Yumurta Satarak Para Kazanma Güncel bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz. Bu güne kadar bildiğimiz ve sofralarımızda kullandığımız yumurtaların yalnızca birkaç rengi bulunmaktaydı ve bu yumurtalardan başka tavuk yumurtası, pazarlarda ya da marketlerde sık sık rastlanır değildi.
Mavi Yeşil Yumurta Satarak Para Kazanma
Mavi Yumurta Satarak Para Kazanma Güncel bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz. Bu güne kadar bildiğimiz ve sofralarımızda kullandığımız yumurtaların yalnızca birkaç rengi bulunmaktaydı ve bu yumurtalardan başka tavuk yumurtası, pazarlarda ya da marketlerde sık sık rastlanır değildi. Türkiye’ de de yeni yeni popülerlik kazanmaya başlayan renkli yumurtalar, söylenene göre birçok hastalık için faydalı sayılabilen bileşenleri içermekte ve normal yumurtalara göre daha düşük kalori oranları taşımaktadırlar. Gerek kilo vermek isteyen ve sofrasından yumurtasını eksik etmek istemeyen kişiler için, gerekse kolesterol ya da diğer rahatsızlıkları için alternatif, destek gıda arayanlar için oldukça cazip bir ürün.Renkli yumurtalardan üretmek ve satmaya başlamak için ilk aşamada, doğal olarak bu yumurtaları yumurtlayan tavuklardan satın almanız gerekecektir. Renkli yumurta yumurtlayan tavukların birim fiyatı ortalama olarak 150 ile 200 TL arasında değişiklik göstermektedir. Tavuklarınız yumurtalamaya başlayınca da elde ettiğiniz yumurtaların rengine ve büyüklüğüne göre tane başından 6 ile 9 TL arasında değişen kazançlara sahip olabilirsiniz.
Yeşil Yumurta Satarak Para Kazanma
Yumurta üretiminde bulunacaksanız, hangi cins tavuğun ne oranda yumurta üretmekte olduğuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Açıklamak gerekirse; A tipi tavuklar, dışarıdan aldıkları besinlerin büyük kısmını yumurtalarına aktarırlar ve sık sayıda yumurtlama gerçekleştirirler. B tipi tavuklar ise dışarıdan aldıkları gıdanın büyük kısmını vücutlarında kullanır ve yağlanma yaparlar. Fakat A tipi tavuklar B tipi tavuklara nazaran daha huysuz ve daha kısmen daha zayıf kalabilmektedirler. Tavukların farklılıklarını da göz önünde bulundurarak istediğiniz tavukları satın alabilir ve yumurta üretimine geçebilirsiniz.
Araucana
Mavi yumurta bırakan bir tavukla karşılaşırsanız, bu tavuk büyük ihtimalle bir Araucana ya da genlerini Araucana türünden almış bir tavuktur. Kökenleri bakımından tam ve net bir bilgi verilemese bile bu tavukların kökenleri Şili’ ye dayandırılmaktadır. Bu tavuklarda ibibik bulunmaz fakat başının iki yanında da düzgün ve şekilli sorguçlar bulunmaktadır. Bu tavuklar, yukarıda aktarılan B sınıfı tavuklardandır; kendine güvenen, ılımlı ve geçimli hayvanlardır.
Ameraucana
Araucana türü tavukların dikkatle çiftleştirilmesi ile nesiller sonra elde edilen bir tür olan Ameraucana, genlerini Araucana’ dan aldığı için mavi renk yumurta bırakan tavuklar arasında bulunmaktadır. Bu tavuklar da B tipi tavuklardan sayılırlar, renkleri canlı ve parlaktır, Araucana’ ya ek olarak bu türün kuyruğu da bulunmaktadır. Vücutları yapılı ve gösterişlidir.
EasterEggers
EasterEggers cinsi tavuklar, insan canlısı ve akıllı kuşlardır. Her mevsim yumurtlama özelliklerini koruyan bu kuşlar, kış aylarında özellikle mavi, yeşil, gül rengi, zeytin yeşili ya da kahverengi gibi renklerde yumurta bırakmalarıyla bilinirler. Yumurtalarının boyutları oldukça büyük ve verimli olmasına rağmen bu tavuklar da B sınıfı tavuklar arasında bulunmaktadır. Herkesin beğendiği renklerde yumurta bırakan bu kuşların bakımı da yetiştirmesi de zahmetli olmayan işlerden oluşmaktadır.
CreamLegbar
Bu tavuk da yukarıda aktarılan iki tavuk türü gibi mavi yumurtlayan tavuklardan biridir. A tipi tavuk özelliklerini taşıyan bu tavuk, İngiltere’ de özel olarkaAraucana, BarredPlymoutgRocks ve Golden Leghorns tavuklarının dikkatli bir şekilde çiftleştirilmesi ile ortaya çıkartılmıştır.
Marans
Fransız tavuklarından biri olan Marans, genellikle bilinen açık kahverengi yumurtaların aksine koyu ve parlak kahverengi yumurtaları bırakmasıyla bilinir. B tipi tavukların özelliklerini taşıyan Marans, siyah, mavi, çamur ya da mavi bakır gibi birçok tüy rengiyle bulunabilmektedir. Bu tavukların paçalarından ayaklarına kadar tüyleri vardır, koyu kahverengi yumurtaları ve dost canlısı davranışları ile bilinirler.
Welsummer
Uysal ve dost canlısı olan bu tavuklar, serbest dolaşmaya salındığı zaman kolaylıkla av bulabilen ve beslenebilen tavuklardandır. Çikolata rengi yumurtalarının üzerinde genellikle siyah lekeler bulunmaktadır. Zeki ve arkadaş canlısı lan bu tavuklar B tipi tavuklar arasında yer almaktadır.
Penedesenca
Bu tavukların kökeni İspanya’ ya kadar dayanmaktadır. A tipine mensup olan bu tavuklar, diğer cinslere nazaran daha tetikte ve ürkek davranabilirler. En koyu renklerde yumurta bırakan tavuklar olarak bilinen bu tür sürekli tetiktedir ve etrafını kolaçan etmektedir. Bu tavuklarla iyi iletişim kurmak ve güvenlerini kazanmak için çevrelerinde hızlı şekilde hareket etmemek ve onları günlük olarak düzenli şekilde beslemek yapılabilecekler arasında sayılabilir. Penedesenca tavuklarının şeklen de ayırt edici özellikleri vardır; arka kuyruklarının birçok parçaya ayrılmasını ve kabarmasını sağlayan kral tarağına da sahiptirler.
Mavi Yumurta Satanlar Kaç Para Kazanıyor?
Tavuklarınızın düzenli ve kaliteli yumurta vermeleri için beslenmelerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Nasıl ki siz, iyi ya da yeterli şekilde beslenemediğiniz zaman bitkin hisseder ve işinizde verimli olamazsanız tavuklar da aynı şekilde davranacaktır. Tavukların tüy dökmelerine ve yumurtlamalarına bağlı olarak izleyecek olduğunuz beslenme programları geliştirmeniz gerekmektedir. Tavuklarınızın yumurtlama dönemlerinde 100 gram civarında protein ihtiyaçları bulunmaktadır. Protein ihtiyaçlarının yanı sıra yumurtaların kabukları kalsiyum karbonattan oluştuğu için tavuklarınızın mineral yönünden de desteklenmesi gerekecektir.Dışarıda gezen tavukların yumurtalarında incelme gözlemleniyorsa, tavuklarınızın gezindiği yerlere kireç taşı ya da istiridye kabuğu serpilebilecektir. Tavuklarınızın eksikliklerini takip ederek gıda destekleri ile temin edebilecek olduğunuzu aklınızdan çıkartmayın.
Bazı zamanlar, tavuklar kendi yumurtalarını yiyebilmektedirler. Bunun birkaç sebebi olabilmektedir ki birinci sebep, tavuğun protein yönünden eksik kalmış olmasıdır. Agresif hareketlerde bulunan bu tavuğun diğer tavuklardan ayrılması ve protein yönünden zengin besinler verilerek takviye edilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda, yumurtaların sıklıkla toplanması da önem taşımaktadır.
Yumurtasını yiyen tavuk bu davranışını alışkanlık haline de getirmiş olabilecektir. Yani besin eksikliğinden değil, saldırgan davranışlarından dolayı bu şekilde davranıyor olabilir. Besin takviyesinin yapılması ve tavuğun yeniden gözlemlenmesi, yumurtasının bekletilmeden toplanması, tavuğu normal davranışlarına sevk edecektir.